interne verbouwing, Barendrecht

De opdrachtgevers van deze verbouwing in Barendrecht hadden de beschikking over veel ruimte op de begane grond van hun woning, maar waren ontevreden met de huidige indeling: een relatief kleine keuken en een groot tekort aan bergruimte. Ze benaderden ons met de vraag dit op te lossen door een uitbouw aan de woning te maken. In de verkennende studie maakten we een alternatief ontwerp voor ze waar we binnen het huidige volume van de woning al hun woonwensen konden vervullen, zonder te hoeven uitbouwen.

De gehele indeling van de begane grond werd aangepakt. De keuken werd verplaatst naar de zijkant van de woning waardoor er ruimte ontstond voor een groot keukeneiland met hoge kastenwand. Aan de eettafel kan nu met de hele familie gegeten worden. Achter de keuken kwam een aparte bijkeuken. Door deze te verbinden met de huidige trapkast ontstaat een zee aan bergruimte.

De entree naar de woonkamer werd verlegd naar het midden van de woning, zodat je nu centraal in de leefkeuken binnenkomt. De lange gang vanuit de entree werd geheel voorzien van een op maat gemaakte kastenwand, met voldoende kastruimte voor het hele gezin.