Uitbouw boerderijwoning Rockanje

Aan de rand van Rockanje kocht onze opdrachtgever een vrijstaande woning met grote aangebouwde schuur. De woning zelf had een oppervlakte van 60 m2 op de begane grond en wij kregen de opdracht om dit uit te breiden met nog eens 60 m2.

Als uitgangspunt voor de verbouwing wordt het volume van de schuur uitgebreid richting het woonhuis. Door deze op een meer logische manier aan elkaar te verbinden ontstaan niet alleen de gewenste extra vierkante meters, maar komt er ook een logische route door de woning met een centrale entreehal als schakel tussen het woonhuis en de schuur. Bij het binnenkomen van de woning kijk je in één lange lijn rechtdoor de tuin in. Deze lijn wordt nog eens benadrukt door het plaatsen van twee grote daklichten in elkaars verlengde in de hal en de woonkamer.

De voormalige woonkamer en keuken in het oude woonhuis worden verbouwd tot slaapkamer en aangrenzende badkamer en in de uitbouw zelf komt één grote, open ruimte met woongedeelte en leefkeuken. Vanuit de uitbouw kijk je rondom uit over de groene tuin.