Tuinhuis, Rotterdam

We ontwierpen een compact tuinhuis voor een volkstuinencomplex in Rotterdam Overschie. Aan de noordzijde van het huisje bevinden zich alle vaste functies. Aan de zonzijde ontstaat het leefgedeelte met diverse opties voor terrassen. De geperforeerde luifels laten prachtig gefilterd licht binnen en omkaderen het zicht over het volkstuincomplex vanuit het tuinhuis.

Het huis laat zich eenvoudig aanpassen aan de (stemming van de) gebruiker. Van een gesloten ´caban´ die geborgenheid uitstraalt en waarin je je helemaal terug kunt trekken tot een open en uitnodigend volume dat volop relaties aangaat met het omliggende landschap. Een plek om te genieten van de natuur en het buitenleven. De materialisatie met houten latten loopt rondom door in vloer, wanden en dak. Keuken, badkamer, slaapbank en vaste kasten zijn één met het volume van het tuinhuis. Vrijstaand meubilair is mee ontworpen in de stijl van het tuinhuis en is sober en multifunctioneel.

Het tuinhuis kan uitgevoerd worden in verschillende lengtes, variërend van 4 (zonder douche en met minimale keuken) tot 6 meter. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een aangrenzende kweekkas direct naast de keuken. Vers eten staat zo van het land op tafel. Natuurlijke, robuuste materialen zoals hout, staal en glas geven het huis een warm en duurzaam karakter en worden met de tijd alleen maar mooier.